Mai multe despre:

Promovează revista


banner

Ne ajută:

Și tu poți ajuta:Mă abonez


Delivered by FeedBurner

[Valid RSS]

De ce o nouă revistă cu subiecte de turism montan şi drumeţie?

Atât timp cât mergem pe munte doar de plăcere şi nu la competiţii (cu noi sau cu alţi oameni), atât timp cât avem în comun doar dragostea faţă de munte, înseamnă că orice încercare editorială care nu face decât să prezinte locurile prin care umblăm nu face decât să aducă un plus de informaţie sau de zâmbete într-o zonă destul de săracă (referindu-ne la apariţii editoriale). Ştim că au fost destul de multe încercări şi proiecte pe această temă; ca mai toate fie au murit fie sunt la limita existenţei şi doar pasiunea unor oameni inimoşi ţin pe linia de plutire actualele apariţii cu tematică montană.

Pentru că fiecare dintre noi a avut o primă zi în care s-a hotărât să meargă pe munte. O zi în care a păşit pe cărările muntelui plin de voioşie şi speranţă, ştiind sau nu ce îl aşteaptă acolo sus, pe vârfurile cele mai semeţe sau în sala de mese a cabanei. Şi poate pentru că neavând suficientă informaţie, unii dintre noi nu au mai urcat a doua oară, sau şi-au dorit mai mult de la munte. De aceea ne dorim a prezenta în aceste pagini informaţie nou privitoare la munte, amintiri ale noastre legate de locurile pe unde am mers, sfaturi mai mult sau mai puţin ştiinţifice dar practice, testate pe pielea noastră sau cărora a trebuit să le facem faţă în diferite condiţii.

Având toate aceste idei în cap, într-o zi de toamnă târzie ne-am hotarât să le punem pe hârtie; fără experienţă şi fără a avea pretenţia că a ieşit ceva extraordinar vă invităm la lectură.

De asemenea vă adresăm invitaţia tuturor de a contribui activ la existenţa acestei reviste, trimiţând materialele voastre la adresa de mail revista@haipemunte.org, precum şi orice sugestie care credeţi că ar putea ridica calitativ aceasta publicaţie electronică. Sunt aşteptate în mod deosebit criticile, ca să ştim cum să ne pregătim mereu pentru următorul număr care va apare o dată la trei luni.

Primul număr a apărut in toamna anului 2009. (vezi arhiva)

download
Copyright © 2009 - 2011 Revista HPM - site realizat şi întreţinut de Radu Clapa | Harta Site | Termeni şi Condiţii | Copyright